Nu Afvallen

de beste tips over afslanken, diëten, afvallen en een gezonde levensstijl!De essentieële rol van groenten

Geplaatst door nu-afvallen

Als je voor de zoveelste keer hoort dat groenten gezond zijn, doet het je waarschijnlijk niet erg veel meer. Het woord ‘gezond’ is vaag en algemeen. Wat is gezond nou eigenlijk? Is dat een slank lichaam? Of 125 jaar oud worden?

Hier volgen een paar kenmerken. Een gezond persoon is iemand die;

  • Slank is en moeiteloos op hetzelfde gewicht blijft
  • Over het algemeen barst van de energie
  • Niet meer dan één keer per jaar ziek is
  • Zich goed kan concentreren en snel met nieuwe informatie om kan gaan
  • Makkelijk in slaap valt en met een stoot aan energie uit bed stapt

Dit artikel gaat over de bijdrage van groente voor een gezond, slank en energiek lichaam.

De jaarlijkse gifbeker

Wist je dat de gemiddelde West-Europeaan jaarlijks twee of meer grote drinkglazen vol aan antibiotica, chemicaliën, voedseladditieven, kunstmatige zoetstoffen en mononatriumglutamaat (MSG) binnenkrijgt? Dat zijn twee flinke bekers vol aan gif dat vrij rond kan zwemmen in je lichaam.

Deze oxidatieve stress kan op celniveau flinke schade toebrengen. Elke cel heeft tussen de 200 en 2000 energiefabriekjes (mitochondria).Onze omgeving, de jaarlijkse dosis aan gif en psychische stress doden de energiefabrieken in je cellen. Hierdoor levert je cel minder energie en verbrand je daardoor minder calorieën.

Vergelijk de binnenkant van jouw lichaam met een racefiets met 30 versnellingen. Gooi een handje stoffig grind op de ketting en tandwielen en probeer dan eens te fietsen. Je komt waarschijnlijk wel voorruit, maar optimaal is het zeker niet. Het kost veel moeite om voorruit te komen.

Met afvallen is het niet anders. Snel en gezond afvallen is alleen mogelijk als je de ketting smeert door gifstoffen te beperken. Zo profiteer je optimaal van alle gezondheidsvoordelen zoals een slank lichaam.

De nutriënten in groente zijn de eerste en sterkste defensieve lijn tegen gifstoffen.

De ketting smeren om af te vallen

De ketting smeer je door gifstoffen te beperken en groente te eten. In onze voeding tellen we meer dan 3000 verschillende gifstoffen. Hoe goed je je best ook doet, je kunt ze lang niet allemaal ontlopen.

Geef je lichaam de wapens om gifstoffen te bestrijden door dagelijks verschillende soorten groenten te nuttigen. Groenten bevatten vezels, vitaminen en mineralen en dienen als wapens om gifstoffen te verdrijven. Hoe minder gifstoffen jij in je lichaam hebt, hoe sneller je kunt afvallen en van alle gezondheidsvoordelen kunt genieten. Bekijk eens deze gezonde groente recepten en profiteer vandaag nog van de kracht van groente.

Reactie toevoegen