Nu Afvallen

de beste tips over afslanken, diëten, afvallen en een gezonde levensstijl!GroentenspiesAls je kind geen groente wil eten, is het erg moeilijk om ervoor te zorgen dat het de nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Zeker als je kind met overgewicht kampt en moet afvallen, is het toch ontzettend belangrijk dat het groentes leert eten.

Hieronder vind je een aantal makkelijke recepten, waarmee je de grootste kleine groentehatertjes nog over de streep trekt!

Recept tip 1

Rijg verschillende groentes aan een spies. Eventueel afgewisseld met stukjes vlees, kun je bijvoorbeeld champignons, kleine worteltjes, cherrytomaatjes, bloemkoolroosjes en stukjes paprika, ui of maïskolf om en om op de stokjes prikken.

Kinderen vinden het over het algemeen ook erg leuk om hun eigen spies samen te stellen, dus je kunt ze er ook nog eens bij betrekken!

Hou er rekening mee, dat verschillende producten niet allemaal even lang gebakken hoeven te worden. De hardere groentes, zoals bloemkool en wortel, kun je het beste even voorkoken.

Recept tip 2

Snij verschillende soorten groente in reepjes of stukjes en serveer ze met een dipsausje op basis van yoghurt.

Wortel, bleekselderij, cherrytomaatjes en radijsjes lenen zich hier uitstekend voor.

Ook een fruitdip is een leuke variatie: stukjes mango, banaan, perzik en mandarijnenpartjes zijn erg lekker met een yoghurtdip!

Recept tip 3

Eten dat een beetje feestelijk aandoet, doet het over het algemeen al snel goed bij kinderen.

Ook al is er niemand jarig, denk eens aan een Chinese fondue voor oudere kinderen (met bouillon) of maak zelf een lichte kaasfondue, of een fondue met een saus op basis van tomaat, voor jongere kinderen.
Zorg dat je van alles hebt waar de kinderen mee kunnen dippen; dan heb je meer kans dat ze iets proberen wat ze anders niet willen eten.

Het grote voordeel van een fondue is dat het je ook nog eens tijd in de keuken scheelt en je een erg gezellige maaltijd kunt hebben met z’n allen.

(Alleen een ‘dip’fondue is aan te raden met kinderen; je wilt geen hete pan met kokende olie op tafel zetten bij ze!)

Recept tip 4

Kinderen zijn niet gek. Ze hebben het al gauw in de gaten hebben als je bezig bent ze groente aan te smeren.
Alleen dat is vaak al genoeg reden voor ze om boos de armpjes over elkaar te slaan en pertinent te weigeren.

Toch zijn er manieren om ze een beetje voor de gek te houden. Door een saus te maken op basis van groente en/of fruit kun je ze eenvoudig al gezonder laten eten zonder dat het je strijd oplevert.

Ook stamppotjes stuiten vaak op minder weerstand dan een grote schep groente.

Tot slot

Als je kind eten blijft weigeren en je je zorgen maakt over of het wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, aarzel dan niet om je huisarts te raadplegen.
Die kan nagaan of er echt iets aan de hand is en of er naar een oplossing gezocht moet worden.

 1. juni 12th, 2011 at 05:36 46
  gezonde recepten

  De 2de tip is de beste, super!

 2. juni 12th, 2011 at 05:36 46

  […] grauwe bloemkool. Met kleurrijk, speels gepresenteerd eten haal je ze al gauw over de streep! Klik hier voor een aantal handige […]

 3. juni 12th, 2011 at 05:36 46

  […] Aan tafel kun je op tal van manieren je kinderen actief laten deelnemen en ze motiveren nieuwe dingen te proberen. Een aantal recepten die het over het algemeen goed doen bij kinderen, lees je hier […]

 4. juni 12th, 2011 at 05:36 46

  […] hebt, hoe sneller je kunt afvallen en van alle gezondheidsvoordelen kunt genieten. Bekijk eens deze gezonde groente recepten en profiteer vandaag nog van de kracht van […]

Reactie toevoegen